martes, 4 de enero de 2011

Arrós d'ànec mut del Penedès


Ja fa uns 20 anys, junt amb altres restaurants que llavors formaven el "Penedès Club Gastronòmic", va sorgir la iniciativa de recuperar antics plats de cuina penedesenca. Des de els fogons del Mirador, vàrem voler contribuir, investigant entre les àvies de les contrades, què tenien costum de cuinar.
Una de les receptes que més ens va cridar l'atenció, va ser la d'un arròs que feien a pagès amb l'aviram trossejat, al que afegien productes de l'horta.
Inspirats en aquesta recepta, vàrem incorporar l'ànec mut, que llavors començava a re introduir-se com a producte de qualitat comarcal, tot afegint un bon sofregit, un brou d'ànec, vi blanc del Penedès, bolets de temporada i una picada d'ametlles all i julivert, tot cuit en cassola de ferro colat.
El resultat és un arròs caldós, d'un sabor potent i d'alt contingut nutritiu.
Recomanem maridar-lo amb un vi negre del Penedès, també potent, com un cabernet sauvignon.

No hay comentarios:

Publicar un comentario